Over mij

In het kort

Ik fotografeer alweer sinds 2005 en het blijft me altijd weer boeien. Ik vind het prachtig om met mooie beelden thuis te komen en het daarna op groot formaat aan de muur te zien. De (inmiddels honderden) opdrachten waren altijd heel divers, van de grote dancefeesten georganiseerd door ID&T/Q-Dance, congressen, illustratief materiaal voor boeken, tot aan individuele portretten.

De laatste jaren fotografeer ik met name bruiloften en evenementen omdat ik dat de mooiste opdrachten vind met de meeste spontaniteit. Landschappen fotograferen vind ik mooi, maar mensen fotograferen geeft me veruit de meeste voldoening.

Hoe ik ooit ben begonnen met fotografie

Van jongs af aan liep ik al met een camera rond, geholpen door een tante die al haar hele leven als fotograaf werkte. Als kind is dan prachtig om met zo’n enorme telelens op pad te mogen. Doodbang dat je hem laat vallen natuurlijk, maar een hele belevenis.

In mijn studietijd had ik al een paar jaar een bijbaan, maar door een reorganisatie stopte dat opeens. Ondertussen had ik mijn eigen camera gekocht en liep ik zo nu en dan op evenementen rond. Opeens krijg je dan de vraag: wil je voor ons het beeldmateriaal verzorgen? Natuurlijk…. Van het een kwam het ander en voor ik het wist fotografeerde ik onderhand meer dan dat ik studeerde… In paar jaar had ik een waslijst aan opdrachtgevers en ik vind het prachtig.

Toch heb ik als full-time baan gekozen voor mijn andere liefde: de techniek. Na de studie in de ICT ben ik hier verder in gegaan, maar ik ben nooit gestopt met fotograferen en bleef altijd opdrachten doen. Ik werk inmiddels als product owner bij de Universiteit Wageningen maar heb gelukkig genoeg tijd om aandacht aan de fotografie te kunnen besteden. Ik doe het uit liefde voor het vak en niet omdat het een moetje is.